Hemmet 2030

Under vårterminen 2018 vi blev inbjudna av skolan i Trelleborg som har ett samarbete med Linköpings universitet under temat Hemmet 2030.  Elever från grundskola till gymnasiet fick lämna in bidrag på hur det kan se ut 2030 i våra hem och vilken teknik vi kan tänkas använda oss av då.

Som jurymedlem för tävlingen “Hemmet 2030” fick vi vara med och välja ut de vinande bidragen.

En del av vinsten till eleverna var en timmes föreläsning av Fredrik Löfgren Robotutvecklare och hans Robot från Linköpingsuniversitet.

Nu är vårt samarbete med Trelleborgs hamn gällande laddstolpar officiellt invigt och i drift, välkomna att ladda bilen på hamnens parkering.

KRAFTFULLT SAMARBETE MED TRELLEBORGS ENERGIFÖRSÄLJNING AB

Den 12 september var det officiell invigning av sex laddpunkter för eldrivna fordon på parkeringen som är belägen mellan Hamngatan 9 och Centralstationen. Parkeringen ägs och drivs av Trelleborgs Hamn.

Trelleborgs Energiförsäljning (TEFAB) ansvarar nu för totalt 24 laddpunkter i Trelleborgs kommun. Det tar två timmar att halvladda en elbil och en fulladdning tar fyra-fem timmar. Användningen av elbilar och laddhybrider ökar kraftigt idag. Med det ökar också kravet på antalet laddstationer runt om i landet.

– Vi har en spännande tid framför oss. Var är vi om 10 år med elektrifieringen? Alla fordon kommer kunna använda el framöver och i bästa fall är batteriet också tillverkat med grön el, sa Johan Sigvardsson, vd för TEFAB vid invigningen.

Fr o m 1 september kostar det att ladda på Hamngatan 9. Du betalar enkelt för laddningen av din elbil med en app i mobiltelefonen kopplat till ditt kreditkort eller genom ett laddkort som kan beställas kostnadsfritt på TEFABs hemsida https://trelleborgsenergiforsaljning.se/laddstolpar/laddstolpar/

Fredrik Schlyter, TEFAB, Krister Jonsson, Trelleborgs Hamn AB, Johan Sigvardsson, TEFAB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text och bild av  Trelleborgs Hamn AB