Lokal elleverantör ett givet val för lokala företagare

Lokal elleverantör ett givet val för lokala företagare

Smygehuk-kiosken

Samboparet Erik Lundström och Ann Larsson, som sedan tolv år tillbaka driver populära Smygehukskiosken, har valt Trelleborgs Energiförsäljning som elleverantör, både till sina affärsrörelser och till hemmet. Det glädjer vd:n Johan Sigvardsson och projektledaren Fredrik Schlyter. Det kommunägda elhandelsbolaget gynnar närsamhället på många sätt.

Om det går bra för det lokala elbolaget går det också bra för alla som bor och verkar i kommunen. Så resonerar affärsidkarna och samboparet Erik Lundström och Ann Larsson, som har valt Trelleborgs Energiförsäljning som elleverantör.

Att man inte ska gå över ån efter vatten är ju ett välkänt begrepp. Så varför då gå över kommungränsen efter ström?

När Erik Lundström och Ann Larsson, som driver Smygehukskiosken och butiken Entré i Trelleborg, bestämde sig för att byta elleverantör var det givna valet Trelleborgs Energiförsäljning. Det kommunala elbolaget förser nu parets två affärsrörelser och deras privata hem i Smygehuk med ström.

– Jag tror starkt på att gynna de lokala krafterna. Om det finns en aktör i kommunen ska man välja den, säger Erik Lundström.

Trelleborgs Energiförsäljning vilar på en lång tradition sedan 1898, men fick sin nuvarande form i samband med avregleringen av elmarknaden för 22 år sedan. Sedan dess har det miljömedvetna elhandelsbolaget verkat för en hållbar produktion med så låga elpriser som möjligt inom kommunen och på Söderslätt.

– Eftersom vi är helägda av kommunen är också alla invånare indirekta ägare. Vår utdelning går till kommunen, så pengarna stannar här, och om vi gör en stor vinst ger vi också pengar tillbaka direkt till kunderna. Återbäringen brukar komma till jul. Det stärker den lokala köpkraften, vilket förhoppningsvis gynnar våra lokala butiker, säger vd:n Johan Sigvardsson, som hoppas att fler ska få upp ögonen för bolagets kundanpassade lösningar.

För att ytterligare ge tillbaka till närsamhället erbjuder Trelleborgs Energiförsäljning också så kallad ”Förenings-el”. Utan att det kostar kunden någonting extra kan denne välja ut en lokal förening som bolaget sponsrar med 200 kronor om året.

Utbyggnaden av laddstolpar för elfordon är en annan viktig lokal satsning.

– Där är Smygehuk klart prioriterat, säger projektledaren Fredrik Schlyter.

Smygehukskiosken, som 60-årsjubilerar i år, går för högtryck varje sommar. Köerna ringlar sig långa och frysarna är fulla med glass. Bara skopglassorterna är över 50 stycken, och få kan väl motstå en Smygehuksspecial med en lokalt producerad Maglarpsbulle på toppen.

Med sommarsäsongen runt hörnet går snart också elförbrukningen i topp. Kiosken fick nyligen installera en ny, tjockare kabel för att inte propparna skulle gå hela tiden.

– Som mest har vi ungefär 2 000 kunder om dagen. Så det går åt mycket energi på sommaren. Men går det bra för Trelleborgs Energiförsäljning, går det också bra för oss, säger Erik Lundström.