Samarbete med Trelleborgs hamn gällande laddstolpar

Samarbete med Trelleborgs hamn gällande laddstolpar

Publicerad 13 september

Samarbete med Trelleborgs hamn gällande laddstolpar

Nu är vårt samarbete med Trelleborgs hamn gällande laddstolpar officiellt invigt och i drift, välkomna att ladda bilen på hamnens parkering.

Den 12 september var det officiell invigning av sex laddpunkter för eldrivna fordon på parkeringen som är belägen mellan Hamngatan 9 och Centralstationen. Parkeringen ägs och drivs av Trelleborgs Hamn.

Trelleborgs Energiförsäljning (TEFAB) ansvarar nu för totalt 24 laddpunkter i Trelleborgs kommun. Det tar två timmar att halvladda en elbil och en fulladdning tar fyra-fem timmar. Användningen av elbilar och laddhybrider ökar kraftigt idag. Med det ökar också kravet på antalet laddstationer runt om i landet.

– Vi har en spännande tid framför oss. Var är vi om 10 år med elektrifieringen? Alla fordon kommer kunna använda el framöver och i bästa fall är batteriet också tillverkat med grön el, sa Johan Sigvardsson, vd för TEFAB vid invigningen.

Fr o m 1 september kostar det att ladda på Hamngatan 9. Du betalar enkelt för laddningen av din elbil med en app i mobiltelefonen kopplat till ditt kreditkort eller genom ett laddkort som kan beställas kostnadsfritt på vår hemsida.