Producera egen el

Producera egen el

Bra val för miljö och ekonomi

Trelleborgs Energiförsäljning vill gärna stödja utbyggnaden av förnybar el och hjälpa kunderna att ta ett ökat ansvar för sin elkostnad. Vi hjälper er gärna att producera egen miljövänlig el och köper den el ni inte själva förbrukar.

Villkor

Du producerar din el för eget bruk och du måste ha ett elhandelsavtal med oss för inköp av el.

Ersättning för såld el

Vi betalar samma pris på elen som levereras ut på elnätet som du har avtal på om du köper av oss. Fast månadsavgift tillkommer med 31,25 /mån inkl moms. Vi anser att detta är ett rakt och enkelt sätt att få betalt för överskottsproduktionen.

Kontakta oss om du vill teckna ett avtal

Moms – skatter

Du som har installerat solceller på din villa, fritidshus eller på ditt garage och säljer din överskottsel tillbaka till Trelleborgs Energiförsäljning behöver inte registrera dig för moms, när din samlade ersättning understiger 30 000 kr ex moms. Tänk på att försäljningar ni har gjort i till exempel fastigheter, hyror, årsavgifter räknas in i de 30 000 kr, se mer på skatteverkets hemsida.

Ingen F-skatt

Även om du måste registrera dig och betala moms, räknas inte solcellsanläggningen som näringsverksamhet. Därför kan du inte få F-skatt för försäljningen av el från dina solceller. Om du har en F-skatt för annan verksamhet, kan du inte använda den i detta sammanhang eftersom det inte ingår i din näringsverksamhet.

Inkomst från försäljningen räknas som kapitalinkomst

Att ha en solcellsanläggning på din villa räknas inte som att du har en näringsverksamhet. Det innebär att inkomsterna från försäljningen av överskottselen istället räknas som kapitalinkomst på produkt från privatbostad. Du kan därför sälja el för upp till 40 000 kronor per år och per fastighet med solceller utan att behöva betala inkomstskatt.

Läs mer om moms och övriga skatter

Skattereduktion

Du har möjlighet att söka skattereduktion för din mikroproduktion. Beloppet är 60 öre/kWh, och högst 30 000 kWh/år kan ligga till grund för skattereduktionen.

Läs mer om skattereduktion


Funderar du på att skaffa solceller?

Funderar du på att skaffa solceller?

Här hittar du information och får oberoende vägledning inför beslutet.

Här kan du ladda ner broschyrer och information om solceller.

Gör ett bra val

Vi hjälper dig att välja rätt elavtal, anpassat efter behov och livssituation. Oavsett vilket avtal du väljer så garanterar vi att du får 100 procent förnybar el. Bara det är ett bra val.